Vi vil gerne høre om dit byggeprojekt
x
Fortæl os om dit byggeprojekt

Første spadestik til Ibihaven

9. oktober 2019

Borgmester John Dyrby Paulsen (S), direktør Rasmus Friis og Andreas Trier Mørch har taget det første spadestik til Ibihaven. Ibihaven bliver førsteopførte seniorbofællesskab under Agorahaverne, som i udviklingsfasen er gået under arbejdstitlen VoksenPlus.

Agorahaverne-konceptet er udviklet i tæt samarbejde mellem Tetris A/S og forskere fra Københavns Universitet, antropologer og Sangberg. Der har især været fokus på bæredygtighed både social, miljømæssig og økonomisk.

Agorahaverne opføres som modulbyggeri i træ, der er et af verdens mest bæredygtige byggematerialer. Resultatet er et seniorbofællesskab med det mindst mulige CO2-aftryk og et godt indeklima. Ambitionen er at opnå DGNB-guld certificering. Flex Modul går inden længe i gang med produktionen af modulerne til Ibihaven.

Ibihaven bliver på 76 lejeboliger med 2 eller 3 værelser. Hver bolig har et lyst køkkenalrum med stue, hvor der er direkte adgang til egen privat terrasse eller altan. Hver lejlighed har samtidig også direkte adgang til fælles atriumhave. Læs mere om Ibihaven på bygherrens hjemmeside her eller på Slagelse.news her.

Ibihaven er opkaldt efter designer Ibi Trier Mørch, som er født og opvokset i Slagelse. Hun brugte store dele af sit liv på politiske og sociale aktiviteter – og på at kæmpe for både fællesskab og frihed.